KÜTAHYA

OSMANLI KÜLTÜRÜNÜ YAYMA VE YAŞATMA DERNEĞİ

( OKYAY )

Derneğimiz yeni bir kuruluştur. Merkezi Kütahya’dadır.

Amacımız; Osmanlı kültürünü yaymak, geçmiş dönemlerde atalarımız tarafından geçekleştirilen, Birlik beraberlik, sahabenin yaşadığı İslami hayatın günümüzde de insanlarımız tarafından yaşanması, modern demokrasi içinde, farklı kültür ve inanç sahibi insanların, birlik ve beraberliğini sağlamaktır.

Sitemizde, Osmanlı döneminde yaşanan sosyal hayat, manevi değerlerinin ne olduğunu anlatan belge, yazı ve videolara özellikle yer veriyoruz.

Atalarımızın yaşadığı manevi hayattan zamanla neler kaybedilmiştir. Bu değerlerin sosyal hayatımızda açtığı yaralar nedir. Atalarımızın yaşadığı bu güzellikleri yeniden kazanabilir miyiz. Bunun için ne yapmamız gerekmektedir. Sorularının cevaplarını paylaşmaya çalışıyoruz.

Temel kaynağımız, bizi çok ama çok seven rabbimizin kutsal kitaplarda bizlere sunduğu ayetler, Sevgili Peygamber (SAV) Efendimiz ve sahabesinin yaşadığı saadet asrı ile Osmanlı döneminde yaşanan, birlik ve beraberlik içinde geçen sosyal hayattır.

Birlik beraberlikte mutluluk, ayrılık ve tefrikada azap olduğuna inanıyoruz.

İslam’ın temel hedefi, başkaları için yaşayan insanların yetişmesidir.

Allah’ın rızası için bu yola çıktık.   Gayret bizden, başarı Allah’tandır.

Bu amaçla düzenlediğimiz sitemiz hakkında düşüncelerinizi aşağı yazın.

Editörümüzün incelemesinden sonra burada yayınlamaktır.